Kaya Traktör Tamir - Hattat Tarım Makinaları Yetkili Servisi

Kaya Traktör Tamir - Hattat Tarım Makinaları Yetkili Servisi

Solaklı Cumhuri̇yet Mah. No:101 Yüreğir - Adana

  • Yorumlar
  • Firma Hakkında
  • Haritada Göster

Yorum Yaz

Lütfen Puan veriniz !

Lütfen yorumunuzu yazınız. Küfür, Hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Hattat Traktör Hakkında

1973 yılından bu yana otomotiv ve iş makineleri sanayisi alanında faaliyet gösteren Hattat Grubu’nun bir kuruluşu olan Hattat Traktör 1998 yılında kurulmuştur. Tekirdağ Çerkezköy’de %100 yerli traktör üretmek amacıyla 2002 yılında üretim faaliyetlerine ve AR-GE çalışmalarına başlayan Hattat Traktör, gelişen tarım sektörünün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, tecrübeli mühendis ve nitelikli işgücü ile 2007 yılında ilk Hattat marka traktörün seri üretimine başlamıştır.

Hattat Traktör üretmiş olduğu traktörlerin hayati parçalarını oluşturan şanzıman, diferansiyel, arka aks, 4WD ön aks, hidrolik kaldırıcı komple ünitesi, hidrolik pompa, hidrolik valfler, hidrolik fren merkez silindiri ve diğer tüm hidrolik donanımlar Hattat Grubu tarafından Çerkezköy tesislerinde üretilmektedir.


Hattat Traktör olarak 50-110 beygir gücü aralığında üretilen modeller, Türkiye çiftçilerinden sonra yurtdışındaki çiftçilerin de beğenisine sunulmuştur. İleri teknoloji ve düşük yakıt tüketimine sahip, ergonomik bahçe, compact ve tarla modelleri ile kısa zamanda yüksek pazar payı elde etmiştir. Yurtdışı pazarında çok kısa zamanda tüm çiftçilerin gözdesi olan Hattat Traktör, 2010 yılında Polonya’da yılın traktörü ve yılın kabin tasarım ödüllerini almıştır. Katıldığı tüm yarışmalardan birincilikle dönen Hattat Traktör 2011 Yılında İrlanda, 2013 yılında Letonya’da pulluk şampiyonu, 2014 yılında Moldova Moldagrotech Fuarında Gümüş Madalya ve 2016 yılında yeni T4000 serisi ile Polonya’ da Yılın Traktörü ödüllerine layık görülmüştür.

Ayrıca dünyanın en önemli traktör markalarından biri olan Valtra ile 2003 yılında imzalan ’Teknik İş Birliği’ anlaşması sonucunda Hattat Traktör, Valtra’nın Türkiye distribütörü olmuştur. 2007 yılında imzalanan ikinci bir teknik işbirliği anlaşması sonucunda ise Valtra A serisi traktörler Türkiye de üretilerek Tüm Dünyaya satılmaya başlamıştır.

5 kıtada 80’den fazla ülkeye Hattat markası ile traktör satışını gerçekleştiren Hattat Traktör, global bir marka olma yolunda da emin adımlarla ilerlemektedir.

Kalite Politikamız

Toplam Kalite felsefesi ve Kalite Yönetim Sistemi Standartlarının gereklerini yerine getiren, sürekli gelişen ve öğrenen dinamik bir şirket organizasyonu ile dünya ölçeğinde lider bir şirket olmak ve rekabet gücümüzü artırmak için;

Müşteri istek ve talepleri değerlendirilerek tercih edilen, ihtiyaç ve beklentileri tam olarak karşılayan yenilikçi ürün ve hizmetler üretilmesi suretiyle koşulsuz müşteri memnuniyetinin sağlanması, ölçülmesi ve değerlendirilmesini,
Tüm süreçlerimizdeki ve iş sonuçlarımızdaki etkinlik ve başarımızın belirlenen performans kriterleri ile ölçülüp, “Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al” çevrimiyle değerlendirilerek sürekli iyileştirilmesini,
Tüm kaynaklarımızın etkin ve verimli kullanılması ile katma değer yaratılmasını,
Geliştirmeye açık alanların belirlenmesi için veri toplanması ve veri analizinin sistematik bir şekilde sürekli yapılmasını,
Üretim alanları ve diğer kullanım sahalarında çevreye zarar verecek tüm etkenlerin bertaraf edilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını,
Tedarikçilerimizle kazan-kazan anlayışı ve çözüm ortaklığı çerçevesinde çalışılmasını; eğitim ve denetimler yoluyla tedarikçilerimizin gelişimi için yönlendirici faaliyetlerde bulunulmasını,
Yaratıcı, değişimlere açık, bilgiyi paylaşan ve yöneten bir anlayışın benimsenmesini,
Çalışanlarımızın katılım ve yetkinliklerinin artırılması amacıyla kişisel gelişimin, eğitimin ve takım çalışmasının desteklenmesini,
Yasal şartlara uymayı taahhüt ediyoruz.

MİSYON:

Müşterilerimize yüksek kalitede ve uygun fiyatta rekabet gücü olan traktörler sunmak suretiyle müşteri memnuniyetini sağlayarak Pazar payımızı arttırmak, karlı büyümeyi sağlamak ve dünya markası olmak yolunda ilerlemektir.

VİZYON:

Dünya çiftçilerinin istek ve ihtiyaçlarına uygun, yüksek teknolojiye sahip, bakım, onarım ve kullanım maliyetleri ekonomik, çevre dostu traktörler üreterek dünya tarımına katkı yapmaktır.



Bakım Tavsiyeleri

Traktörünüzün periyodik bakımlarını zamanında ve yetkili servislerimize yaptırınız.
Mazot, yağ ve hava filtrelerini düzenli temizleyin, zamanında değiştirin, orijinal filtre tercih etmelisiniz.
Traktörünüzde Euro dizel ve temiz mazot kullanınız.
Lastik hava basınçlarını Kullanma Kılavuzunda belirtildiği gibi çalışma şartlarına uygun olarak ayarlayınız.
Traktörünüzün gücüne ve arazi yapınıza uygun doğru ekipman kullanınız.
Traktörünüzün ön ve arka ağırlıklarını arazi yapısına ve kullanım şartlarınıza göre ayarlayınız (Lastiklere su basılmaması tavsiye edilir).
Hidrolik yan gergi, askı kolu ve orta kol ayarlarını ekipman tipine, arazi şartlarına ve toprak yapısına göre uygun, doğru ayarlayınız.
Traktörünüzü tüm tarla şartlarında çift çekerde kullanınız.
Ayağınızı debriyaj pedalı üzerinde tutmayın.
DİKKAT ! Tarla çalışmalarında diferansiyel kilitli konumda kesinlikle dönüş yapmayınız.

Güvenliğiniz GüvenliğimizdirTraktör ile birlikte verilen Kullanma Kılavuzunu mutlaka okuyunuz.
Üretici firmanın onayı olmadan traktör üzerinde teknik değişiklik yapmayınız.
Traktörü kullanım sırasında Emniyet Kemerinizi mutlaka takınız.
Ropslu traktörünüzün emniyet çerçevesini asla çıkartmayınız.
Traktör ile seyir halinde iken gece-gündüz mutlaka tepe lambasını yakın.
Traktörünüzün lambaları her zaman çalışır olmalı, seyir halinde iken açık kullanın.
Yolda kullanım aşamasında sağ-sol fren pedallarını kilitli kullanın.
Çamurluk veya platform üzerinde yolcu, eşya taşımayınız.
Ağır yükle yokuş aşağı inerken düşük vites seçin, vitesi kesinlikle boşa atmayınız.


Günlük Bakımlar
 

Lastik Havaları 
Her gün işe çıkmadan önce traktör tekerleklerindeki lastiklerin havası kontrol edilmelidir. Lastikler gözle dıştan kontrol edilerek anormal durumlar olup olmadığı tespit edilmelidir. Lastiğin her iki yanında orta kısma nazaran daha fazla aşınma varsa lastikler düşük basınçta çalışmıştır, traktör bakım kullanma kılavuzunda belirtilen hava basıncı lastiğe basılmalıdır. Eğer lastiğin ortasında fazla aşınma varsa lastikler yüksek basınçta çalışmıştır, bunun içinde hava basıncının azaltılması gerekmektedir. Lastik havalarının traktör bakım Kullanma Kılavuzunda  belirtilen değerde olmasına özen gösterilmelidir.

Akaryakıt İkmali
Traktörde kullanılan yakıt mümkün ise dinlendirilmiş olmalı ve yakıt akşam üzeri iş dönüşü, günlük iş bitimi sonrası traktör deposuna doldurulmalıdır. Bunun sebebi, gece sıcaklığının düşmesi ile boş depodaki havanın su hâline dönüşüp yakıta karışmasını engellemektir. Sulu yakıt, motorun çalışmasını güçleştirdiği gibi zamanla depoyu paslandırır, pompa ve enjektörlere kadar uzanan bazı arızalara neden olur.

Motor Yağ Seviyesi 
Bu kontrol çok dikkatli yapılmalıdır. Her gün motoru çalıştırmadan önce, düz bir yerde yağ çubuğunu çekerek yağ seviyesinin kontrolü yapılmalıdır. Motor yağ seviyesi daima maksimum ve minimum işaret çizgileri arasında olmalı ve çoğunlukla da maksimum işaret çizgisine yakın konumda olmalıdır. Motor sıcak ise yağın durulması için yağ çubuğunu çekmeden önce 15 dakika beklenmelidir.

Radyatör 
Su soğutmalı motorlarda, motor çalıştırılmadan önce radyatör kapağı açılarak su seviyesinin kontrolü yapılır, eksikse kireçsiz temiz su ile tamamlanır. Konulacak su miktarı üst kısımda petekleri örtecek kadar olmalıdır. Valtra modellerimizde olduğu gibi kapalı devre radyatörlerde su kabı seviyesi kontrol edilmelidir. Radyatör petekleri üzerinde bulunan yeşil ot parçaları, sap, saman parçacıkları ve buna benzer diğer yabancı maddeler kesinlikle temizlenmelidir. Radyatörün arka yüzünden ön yüzüne doğru her peteğe basınçlı hava tutarak temizlik yapılmalıdır. Bükülmüş radyatör kanatçıkları düzeltilmelidir.

Elektrik Donanımı 
Fren ve sinyalizasyon lambaları da dahil olmak üzere bütün aydınlatma sisteminin tek tek çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Her gün işe çıkmadan önce mutlaka akü kontrol edilmelidir. Akü gözlerine bakılarak suyu eksik olan gözler saf su ile tamamlanmalıdır. Konulacak saf su miktarı, akü içindeki peteklerin 1 cm kadar üstünde olmalıdır. Ayrıca akü kapakları üzerindeki delikler tıkanmış ise iğne ve benzeri metal ile açılmalıdır. Akü üzerindeki akü şarj göstergesi kontrol edilmelidir. Göstergede üç farklı renk ortaya çıkabilmektedir. Gösterge yeşil renkli ise akünün şarj durumu iyi demektir. Gösterge siyah renkli ise akünün şarj edilmeye ihtiyacı var demektir. Gösterge beyaz ise akünün elektrolit seviyesi yetersiz demektir. Saf su ile seviye tamamlanmalıdır.

Tedbirler
Traktörünüz ile harekete başlarken frenlere kısa bir süre dokunularak düzenli bir frenleme etkisinin olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca tekerleklerin somunlarının sıkı olup olmadığı da işe başlamadan önce kontrol edilmelidir.



Anahtar Kelimeler: Hattat traktor, Hattat traktor servis, Hattat traktor yetkili servis, valtra traktor, valtra traktor servis, tarim makinaları, ziraai aletler,

Tüm Servis Kategorileri